Tillbaka till henne, Pocket

Tillbaka till henne, Pocket

Läs mer om boken

Boken finns även i dessa format:

99,00 kr

Recensioner

Jag har ångest när jag ska berätta om den här boken, för det känns som om inga ord i mitt ordförråd kan beskriva alla känslor som har väckts när jag läste denna roman. Den har trängt sig in i mitt allra innersta och tagit mig med storm. Jag blev nyförälskad, djupt beroende och det slutade med en oerhört stor saknad efter Hanna och Signe. ... Det är så snyggt gjort och jag kan inte göra annat än att älska den här boken och jag garanterar att ni också kommer att göra det. LÄS DEN!

– Jenny, Jennys bokhylla

Lövestam har lyckats få till en roman som både beskriver samtida vardagstristess och ett stycke svensk kvinnohistoria. Kampen för kvinnlig rösträtt och ett självständigt liv är viktiga delar i denna fängslande och originella berättelse.

– Cecilia Gustavsson, Aftonbladet

Den här boken har trängt in i mitt innersta och tagit mig med storm. Jag visste att jag skulle gilla den men den var alldeles, alldeles underbar! ...Jag är sanslöst glad över att jag läste denna bok...

– Bokdivisionen

Vackert och välskrivet om kvinnokamp!

– Kenneth Gysing, Femina

Man sträckläser och författaren har inte bara vävt samman två intressanta kvinnoliv, med hundra år emellan. Hon drivs också av lust att berätta och i en tid som framför allt präglas av ironi, kan jag inte nog betona hur ovanligt det är med en roman som är varm. Min rekommendation har samma temperatur.

– Marie Peterson, Ica-Kuriren

Sara Lövestam använder skickligt ett äldre språk i berättelsen om Signe, och den brevväxling som uppstår mellan Signe och Anna gränsar ofta till poesi. Tillbaka till henne är en roman full av kämpaglöd. Beskrivningen av Signes tillvaro med rösträttskampen och kärlekshistorien mellan de två kvinnorna är både engagerande och intressant. Särskilt att få ta del av historien om kampen om kvinnors rösträtt. ... Tillbaka till henne är på sätt och vis en riktig feministbok. Romanens omslag med höströda löv för tankarna till passion och det är härligt att läsa om hur Signe som till en början står ensam i rösträttskampen i Tierp så småningom får med sig fler och fler, tills målet är nått.

– Sara Sparby, Upsala Nya Tidning

Sara Lövestam har skrivit en roman som handlar om kärlek, svek, jämlikhet, rätten att få finnas till och gränsöverskridande mystik. Om jag säger att romanen påminner om Maria Gripes "Tordyveln flyger i skymningen" och Elsie Johanssons "Mormorsmysteriet", så ligger inget nedsättande i det. Tvärtom! "Tillbaka till henne" är en vuxen och mogen roman som kliver över alla gränser, men där mystiken och nyfikenheten får den att likna en ungdomsroman. Språket är vackert och flödande. Känslorna sanna och gestalterna verkliga. Tillvaron ter sig både svår, smärtsam och underbar. Jag har längtat till de stunder jag åter får greppa romanen och fortsätta läsandet i två århundraden. Precis som bokens Hanna påverkas jag av den berättelse som gradvis växer fram om två kvinnor som vägrade att vistas i livets marginaler. ... Själv är jag lyriskt uppfylld av denna välskrivna och hisnande roman.

– Jacob Karlander, Corren

Det är ren och skär berättarglädje i hur Sara Lövestam skildrar Signes och Hannas liv. ... Sara Lövestam berättar den så skickligt. Den blir aldrig tråkig, aldrig förutsägbar. Precis när jag tror att jag förstår hur det ligger till, när jag förstår hur det ska gå och vad som ska hända, vrider Sara Lövestam berättelsen åt ett annat håll och överraskar mig. Det här är livet! … Sara Lövestam har skrivit en berättelse som jag kommer bära med mig länge.”

– Annika Koldenius, Borås Tidning

Hon ger en trovärdig inblick både i rösträttskampen på gräsrotsnivå, och i villkoren för lesbisk kärlek på landsbygden för hundra år sedan. Kärlekshistorierna är både romantiska och konkret vardagliga, med drömmar, längtan, svek och bedrägerier. ... mycket imponerande.

– Björn Gunnarsson, Hallandsposten

Kan varmt rekommendera boken till alla! (och även Saras tidigare böcker!)

– Bims blogg

Den första tanken vid åsynen av de nästan 600 sidorna roman är en av misstänksamhet – kommer de parallella berättelserna om två kvinnoöden att hålla hela vägen ut? När sista meningen är avverkad har misstanken kommit på skam, och lämnat plats för den belåtna känsla som en roman med genuin berättarglädje ofelbart åstadkommer. ... en varm bok, i ordets bästa bemärkelse. Och om det inte är en kärleksgärning att lyfta fram de kvinnor som obemärkt och utan plats i historieböckerna arbetade för en bättre framtid för kommande generationer kvinnor, så vet jag inte vad som skulle vara det!

– Paulina Helgeson, Svenska Dagbladet

Det finns mycket känslor med i boken och det är inte svårt att sugas in i berättelsen om den omöjliga kärlek som beskrivs. ... Saras språk och känsla för orden gör att de nästan 600 sidorna går lätt att läsa. Man vill veta mera, vad händer i nästa kapitel?

– Ronnie G Lundin, Gotlands Tidningar

Ungefär halvvägs in i Sara Lövestams Tillbaka till henne ger jag upp alla försök att artbestämma denna särling till roman som är Lövestams tredje. Romanbygget är för egensinnigt, utvecklingen för oförutsägbar för att låta sig namnges. Bättre då att luta sig tillbaka och låta sig föras med av den lättflytande prosan. ... Porträttet av Hanna hör till romanens höjdpunkter. När såg man senast en så varsamt gestaltad bitterhet? Dessutom blir den inkännande gestaltningen av Signe en sympatisk upprättelse av den ogifta, barnlösa kvin­nan, som för en gång skull får vara mer än stackare och freak.

– Malin Lindroth, Göteborgs-Posten

Den var precis så bra som jag hoppades, efter att ha läst de inledande kapitlen. Och när de sista sidorna närmade sig ville jag inte att berättelsen skulle ta slut. Signe, Erik, Hanna, Johan, Agi, Caroline… Jag fick låna er vardag i nästan 600 sidor, men nu är det över. ... Nu ska jag ta itu med den tomhet som kommer efteråt.

– annikakoldenius.wordpress.com

Lövestam skriver sirligt och levande, hon är nästa stora romanstjärna.

– Caroline Engvall, Metro

Det är mycket stilsäkert och hon får hjärtat att svälla när hon visar att det är skillnad på att vara arg och på att vara förbannad.

– Stig Hansén, M-magasin

 

Ett par skor. En trälinjal. Ett par stålbågade glasögon. En silverbrosch. Av en slump, eller egentligen genom en olycka, hamnar de alla hos den desillusionerade Hanna, som gömmer dem under soffan. Hon har nog med sitt meningslösa jobb på Arbetsförmedlingen, sin irriterande pojkvän och en mor som aldrig slutar påminna henne om hennes brister. Men föremålen försvinner inte, utan tränger tvärtom längre och längre in i hennes medvetande. Vad vill de?

År nittonhundrasex trampar folkskollärarinnan Signe ilsket genom Tierp. Ett brev från Stockholm har bekräftat det hon redan visste, att den moderna demokratitanken inte gäller alla. När en tysk automobil medförande den imponerande talarinnan Brita Löfstedt rullar in på torget, börjar Signes liv handla om mer än undervisning. Rösträttskampen kommer till Tierp och med den passionen. En komplicerad kärlekshistoria tar sin början.

Tillbaka till henne berättar den originella historien om Signe, Hanna och hundra år gamla ord. När historia skär genom nutid blir inget sig likt igen.

 

 

 

Utgivningsår:

2021

Utgivningsdag:

10/12/2021

Översättare:

Ingen information hittades

Sidantal:

585

ISBN:

9789164207883

Omslagsbilder